FIFA-baas Infantino spreekt blauwe kaart tegen: 'Geen onderwerp van gesprek'

FIFA-baas Infantino spreekt blauwe kaart tegen: 'Geen onderwerp van gesprek'

2 maart om 10:14
Laatste update: 2 maart om 10:28

De FIFA heeft zich nog maar eens uitgesproken tegen een mogelijke invoering van de blauwe kaart. Gianni Infantino, voorzitter van de internationale voetbalbond, liet zich tijdens een conferentie in Schotland uit over de vermeende intrede van de kaart op het hoogste voetbalniveau.

Begin februari van dit jaar kwam daar het nieuws naar buiten dat een blauwe kaart een intrede zou doen in het voetbal. Het zorgde voor een stortvloed aan reacties, waarna de FIFA zelf al van zich liet horen. Via sociale media gaf de voetbalbond aan dat berichten over een intrede op het hoogste niveau onzin was. Infantino maakte dat recent nog maar eens duidelijk. De FIFA-baas was te gast op een conferentie van de International Football Association Board, kortweg IFAB. "De blauwe kaart zal niet worden gebruikt op eliteniveau", aldus Infantino, opgetekend door Sky Sports.

De Zwitserse-Italiaan gaf aan dat het ook geen onderwerp van gesprek is binnen de bond. "De FIFA is volledig tegen het idee van de invoering van een blauwe kaart." Infantino gaf ook aan niet op de hoogte te zijn van de mogelijke intrede van een blauwe kaart en kaartte aan dat de FIFA ook inspraak heeft in besluiten van de IFAB. Volgens Infantino staat de FIFA wel open voor nieuwe ideeën en dat 'elk idee of voorstel met respect behandeld moet worden'. "Maar je moet ook de essentie en de traditie van voetbal waarborgen”, aldus de president, die nog maar eens benadrukte dat er van een blauwe kaart geen sprake is.