Het mooiste Feyenoord-duel van Arne Slot

Extreme dominantie: dit is voor de vertrekkende Slot het mooiste Feyenoord-duel

21 mei om 07:04

Arne Slot ziet de 6-0 zege op Ajax als mooiste wedstrijd bij Feyenoord onder zijn leiding. Dit zei hij in een afscheidsinterview met Feyenoord One. De voormalig oefenmeester van de Rotterdammers heeft veel mooie overwinningen met Feyenoord mogen ervaren, maar de ruime zege tegen de rivalen staat boven aan het lijstje. VoetbalNieuws.nl zet zijn citaten voor je op een rij.

Slot gaat in op de vraag naar de mooiste wedstrijd met Feyenoord. "Het zijn er zoveel geweest", stelt hij. "Vaak benoem je een wedstrijd die tot een prijs heeft geleid. Dan zou je de bekerfinale of de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kunnen noemen. Je zou ook nog de uitoverwinning tegen Ajax na achttien jaar voor het eerst kunnen noemen. Als voor mij een wedstrijd eruit springt omdat dat een prestatie was, en dat is ook een drijfveer voor mij, om dingen te presteren die daarvoor niet gepresteerd zijn... dan moet ik aan de 6-0 op Ajax denken, dat is daarvoor nog nooit gebeurd."

Hoogtepunt van extreme dominantie

De oefenmeester had de score graag nog hoger uit zien vallen en zag daar ook de mogelijkheden voor. "We hebben nog wel wat kansen gemist. Wat ook normaal is. In elke wedstrijd mis je kansen. We gingen als topfavoriet de wedstrijd in, maar de manier waarop... dat de tegenstander geen enkel schot op goal had tot de laatste minuten en wij een recordaantal doelpogingen hadden. Het was zo'n extreme dominantie. Niet alleen in de 6-0, maar in het hele spelbeeld. De interactie tussen de spelers en het publiek, de blijdschap, de mensen die zo euforisch waren. Dat is de wedstrijd die mij het meest bij zou blijven."

Een ongekende prestatie

Slot benadrukt dat het Ajax van dat seizoen niet slecht was. "Ik schat Ajax ook nog heel hoog in. Hoger dan andere mensen. Dit seizoen werd nog wel eens laatdunkend over ze gesproken. Ik vind dat ze goede spelers hebben. Ajax en Lazio schat ik om en nabij hetzelfde in. Winnen van Lazio was ook bijzonder, maar 6-0 en met zoveel dominantie, daar heb ik van genoten." Slot geniet volop van de 6-0 overwinning op Ajax, die hij als zijn hoogtepunt beschouwt.