Wie is Madi Monamay, het Belgische talent dat PSV graag wil hebben?

Wie is Madi Monamay, het Belgische talent dat PSV graag wil hebben?
4 juli om 23:25
Laatste update: 4 juli om 23:21

PSV heeft zijn oog laten vallen op Madi Monamay, een 18-jarige centrale verdediger van Bayer Leverkusen. De Eindhovenaren willen hem graag toevoegen aan het beloftenelftal. Met slechts een jaar resterend op zijn contract bij Leverkusen, zou Monamay voor een relatief lage transfersom beschikbaar kunnen zijn. Wie is Monamay precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret!

Wie is Madi Monamay?

Jan Vennegoor of Hesselink, verantwoordelijk voor de contacten, ziet in Monamay een waardevolle versterking die kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Jong PSV. Monamay, geboren op 6 april 2006 in België, is een veelbelovende centrale verdediger met een indrukwekkende achtergrond in het jeugdvoetbal. Op 18-jarige leeftijd staat hij bekend om zijn intelligentie en volwassenheid op het veld. Met een lengte van 1,85 meter en een gewicht van 72 kilogram brengt hij een sterke fysieke aanwezigheid met zich mee.

Kwaliteiten PSV-target Monamay bij Bayer Leverkusen

Zijn jeugdcarrière begon bij KVK Tienen-Hageland, waarna hij in 2015 overstapte naar KV Woluwe-Zaventem. Vervolgens ontwikkelde hij zich verder bij Oud-Heverlee Leuven en later bij KRC Genk. Bij Genk speelde hij op 15-jarige leeftijd in de UEFA Youth League en was hij een vaste waarde in het Onder 21-team. Zijn prestaties bij Genk trokken de aandacht van Bayer Leverkusen, waar hij in de zomer van 2022 naartoe verhuisde.

PSV-target Madi Monamay in actie namens Bayer Leverkusen

Monamay heeft zich snel aangepast aan het niveau van Leverkusen en traint regelmatig met het eerste team, terwijl hij speelt voor het onder 19-team. Hij wordt geprezen om zijn kalmte en intelligentie op het veld. Zijn technische vaardigheden, vooral met de bal aan zijn voeten, maken hem een betrouwbare verdediger die ook een rol kan spelen in de opbouw van het spel.

PSV toont interesse in Monamay

Internationaal heeft Monamay België vertegenwoordigd in verschillende jeugdteams en zelfs de nationale Onder 18-ploeg aangevoerd. PSV ziet in hem een belangrijke versterking voor Jong PSV. De Eindhovenaren hopen dat Monamay via het beloftenelftal snel kan doorstromen naar het hoogste niveau. Hoewel er concurrentie is van andere clubs, zowel in België als elders in Europa, blijft PSV naar verluidt vastberaden.