Deze arbiter is door oud-internationals verkozen tot beste scheidsrechter

Deze arbiter is door oud-internationals verkozen tot beste scheidsrechter

23 mei om 21:40

Danny Makkelie is voor het derde jaar op rij verkozen tot beste scheidsrechter van de Eredivisie. De arbiter kreeg voor deze eervolle onderscheiding een gouden kaart.

35 oud-internationals konden hun stem uitbrengen op wie zij dit seizoen de beste scheidsrechter van de Eredivisie vonden. "Dat de oud-internationals hebben gestemd maakt deze Gouden Kaart specialer en betekenisvoller", aldus Danny Makkelie. "Ik ben oprecht trots om voor het derde jaar op rij als Scheidsrechter van het Jaar de Gouden Kaart te winnen. Dat 35 oud-internationals van Oranje de moeite hebben genomen om te stemmen, benadrukt het belang van de arbitrage. Die is een belangrijk onderdeel van het voetbal en het is cruciaal dat scheidsrechters (net als spelers en coaches) erkenning en waardering krijgen", laat Makkelie weten aan De Telegraaf.

Dit seizoen had Makkelie de leiding over 25 duels in de Eredivisie. Hierin gaf de arbiter 78 gele kaarten, vijf rode prenten en werd de bal zes keer op de stip gelegd. "Het is een prachtig jaar. Ik heb meerdere klassiekers gefloten, zes Champions League-wedstrijden geleid en ik ben geselecteerd als scheidsrechter voor het EK voetbal in Duitsland."