FC Utrecht blijft in de race om Europees voetbal na spannend duel tegen Sparta

23 mei om 22:57

FC Utrecht is nog altijd in de race voor Europees voetbal. De Domstedelingen kenden de nodige moeite met Sparta, maar wisten uiteindelijk met 3-1 van de club uit Rotterdam te winnen.

De sfeer zat er van het begin af aan goed in in de Galgenwaard. FC Utrecht begon dan ook sterk aan de wedstrijd tegen Sparta. In het eerste kwartier zag Othman Boussaid zijn schot geblokt worden en voorkwam Nick Olij dat Sam Lammers het openingsdoelpunt kon maken. Toch was het Sparta dat het eerste doelpunt wist te maken. Na twee kansen in twee minuten wist de club uit Rotterdam de derde kans om te zetten in een doelpunt. Tobias Lauritsen schoot de bal netjes binnen namens de Rotterdammers. De voorsprong bleek echter van korte duur, want een minuut later zorgde Ryan Flamingo voor de 1-1. De Utrechter schampte een kopbal van Hidde Ter Avest en verraste daarmee keeper Olij.

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. FC Utrecht kreeg via Can Bozdogan de eerste grote kans van de tweede helft. Van dichtbij kon de Duitse middenvelder schieten, maar Olij liet met een fraaie redding zien waarom hij tot de top vier keepers van Ronald Koeman behoort. Utrecht bleef aanzetten en leek na iets meer dan een uur beloond te worden. Souffian El Karouani werkte een bal van Jens Toornstra goed binnen, maar werd na inbreng van de VAR teruggefloten vanwege buitenspel. Toch kwam de verdiende treffer er alsnog. In de zeventigste munuut was het Lammers die Utrecht op voorsprong zette na een één op één met Olij. Ook na het doelpunt bleef de thuisploeg aandringen. In extremis maakte FC Utrecht toch aan alle spanning een einde. Olij was ver uit zijn doel voor een hoekschop en uit de counter sloeg FC Utrecht via Victor Jensen toe om de 3-1 te maken.

Door de overwinning heeft FC Utrecht zich geplaatst voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Deze wedstrijd zal zondag 26 mei worden gespeeld tegen Go Ahead Eagles, dat eerder op de avond NEC wist te verslaan.