AC Milan neemt afscheid van Pioli

AC Milan van Reijnders bevestigt afscheid van hoofdcoach Pioli

24 mei om 11:48

AC Milan gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Vrijdagochtend bevestigde de club dat Stefano Pioli na dit seizoen vertrekt. Pioli is sinds oktober 2019 hoofdtrainer bij de club uit Milaan.

AC Milan bedankte Pioli en zijn staf voor hun inzet in de afgelopen vijf jaar. Onder zijn leiding won de club in 2022 haar eerste landstitel in elf jaar. Ook bracht hij Milan terug naar de Europese topcompetities. "Stefano's professionaliteit en menselijke benadering hebben aanzienlijk bijgedragen aan de groei van de ploeg," aldus de club in een verklaring.

Pioli uitte zijn dankbaarheid aan de club en de fans. "Ik ben iedereen bij Milanello en Casa Milan zeer dankbaar voor hun steun en inzet," zei Pioli. Hij bedankte ook de vele fans voor hun hartstochtelijke steun door de jaren heen.

Zaterdag zit Pioli voor het laatst als hoofdtrainer op de bank tijdens een Serie A-duel. AC Milan speelt thuis tegen Salernitana. De club staat tweede, ver achter kampioen Internazionale.

Pioli volgde in 2019 Gennaro Gattuso op en was de langstzittende Milan-trainer sinds Carlo Ancelotti. AC Milan meldde niets over een eventuele opvolger, maar Italiaanse media noemen Paulo Fonseca als mogelijke kandidaat. De Portugees is sinds 2022 trainer van Lille OSC en was eerder werkzaam bij AS Roma en Shakhtar Donetsk.

Mark van Bommel werd ook in verband gebracht met AC Milan. Er zouden gesprekken zijn geweest tussen de Nederlander en de club, maar een aanbieding bleef uit. Van Bommel vertrekt na dit seizoen bij Royal Antwerp, hoewel dat nog niet is bevestigd door de Belgische club.