Een oude bekende komt mogelijk terug naar Sparta Rotterdam

Sparta in gesprek met 46-voudig international over mogelijke terugkeer

24 mei om 12:28
Laatste update: 24 mei om 12:38

Sparta Rotterdam is opnieuw in gesprek met Kevin Strootman over een mogelijke terugkeer naar de club. Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft bevestigd dat er contact is met de middenvelder, die zijn carrière begon bij Sparta, zo meldt Voetbal International.

Strootman, inmiddels 34 jaar, werd opgeleid bij Sparta en speelde voor zijn vertrek naar FC Utrecht al 84 wedstrijden in het eerste elftal van de Rotterdamse club. Vorig jaar probeerde Sparta al om Strootman terug te halen, maar de middenvelder koos ervoor om in Italië te blijven spelen. Hij verruilde Olympique Marseille voor Genoa, waar hij dit seizoen 26 competitiewedstrijden speelde, waarvan vijftien als basisspeler. In de laatste weken kwam hij echter steeds minder in actie.

Nijkamp ziet mogelijkheden: "We hebben contact met Kevin en zijn aan het oriënteren," zei hij optimistisch. Na een recente wedstrijd tegen zijn oude club AS Roma suggereerde Strootman dat hij mogelijk zou stoppen met voetballen. Nijkamp interpreteert dit als een teken dat er ook een kans is dat Strootman doorgaat. De technisch directeur benadrukte dat de deuren van Het Kasteel wijd open staan voor de middenvelder.