Hansi Flick is de nieuwe trainer van Barcelona

'Opvolger bekend: Hansi Flick tekent tot 2026 bij Barcelona'

24 mei om 14:34
Laatste update: 24 mei om 15:00

FC Barcelona heeft de opvolger van Xavi Hernández binnen. Hansi Flick wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Catalanen en tekent een contract tot 2026, zo meldt Christian Falk van SportBild. De officiële aankondiging volgt naar verluidt op maandag.

Volgens Mundo Deportivo wordt komende maandag Hansi Flick officieel aangekondigd als nieuwe coach van FC Barcelona. Het contract is voor één seizoen met een optie voor nog een jaar, afhankelijk van behaalde doelstellingen.

Flick keert daarmee terug naar het clubvoetbal. Hij was eerder succesvol coach van Bayern München van 2019 tot 2021 en won daar de Champions League en het Duitse landkampioenschap. Na zijn periode bij Bayern was Flick bondscoach van Duitsland, maar daar vielen de resultaten tegen en werd hij ontslagen.

De geruchten over de komst van Flick werden versterkt door een tweet van Christian Falk, een betrouwbare Duitse sportjournalist. Falk meldde dat Flick een contract tot 2026 heeft getekend bij FC Barcelona, hoewel officiële bevestiging nog ontbreekt. Het lijkt er echter sterk op dat Barça een nieuwe stap zet met Flick aan het roer.