Deze emotionele boodschap laat trainer Xavi achter aan de fans van FC Barcelona

Deze emotionele boodschap laat Xavi achter aan de fans van FC Barcelona

24 mei om 17:42

Xavi heeft een emotionele boodschap achtergelaten voor de fans van FC Barcelona na zijn ontslag. Zijn vertrek werd vrijdag aangekondigd door voorzitter Joan Laporta, waarmee een einde kwam aan ruim tweeënhalf jaar als hoofdcoach van de club.

Boodschap Xavi aan Barcelona-fans

"Beste vrienden, zondag eindigt mijn tijdperk op de bank van Barça", begon Xavi. "Het is nooit makkelijk om de club van je leven te verlaten, maar ik ben heel trots na tweeënhalf jaar aan het hoofd van een kleedkamer die als een tweede familie voor mij is geweest."

Xavi bedankte de fans voor hun steun. "Ik wil de fans bedanken voor de steun en genegenheid, die altijd aan mijn zijde hebben gestaan en me dezelfde liefde hebben getoond als in mijn voetbalperiode."

Hij gaf aan dat hij vanaf nu een gewone fan zal zijn. "Vanaf zondag ben ik een fan op de tribune, nu in het Olympisch Stadion of over een paar maanden in het nieuwe Camp Nou. Want voordat ik speler of coach was, was ik een Barcelona-fan en wil ik alleen het beste voor de club van mijn leven."

De coach sprak zijn dank uit naar het team en de staf. "We hebben gewerkt met een geweldige groep spelers en een fantastisch personeel. Dankzij hen hebben we de gestelde doelen bereikt, vorig jaar afgesloten met een competitie- en een Super Cup-titel. Dit seizoen zijn de dingen niet gegaan zoals we wilden, maar we hebben een nieuwe generatie jonge voetballers van La Masia laten groeien die alle Barcelona-fans inspireren."

Barcelona bedankte Xavi in een officiële verklaring voor zijn werk als coach en zijn onnavolgbare carrière als speler en aanvoerder. Hansi Flick wordt genoemd als mogelijke opvolger.