Dit zegt een teleurgestelde Noa Lang over het mislopen van het EK met Oranje

Dit zegt een teleurgestelde Noa Lang over het mislopen van het EK met Oranje
25 mei om 11:49

Noa Lang is teleurgesteld dat hij het EK 2024 mist met Oranje. De PSV-aanvaller had dit seizoen last van een hamstringblessure en de ziekte van Pfeiffer. Bondscoach Ronald Koeman nam hem daarom niet op in de voorselectie.

Lang zal zondag bij de kampioenswedstrijd in België zijn, waar zijn oude club Club Brugge speelt tegen Cercle Brugge. In een interview met Het Laatste Nieuws blikte hij terug op zijn seizoen bij PSV en het missen van het EK. Eerder uitte hij via sociale media zijn frustratie over het zware jaar.

"Gelukkig gaat het nu de goede kant op, maar ik heb er wel veel van geleerd", zegt Lang. "Ik ga in de toekomst beter naar mijn lichaam luisteren. Niet meer doorvoetballen met pijntjes. En mijn motivatie voor volgend seizoen is gewoon nóg groter geworden. Ik focus me op de eerste training na de vakantie."

Noa Lang mist het EK 2024 door een blessure

Het missen van het EK was geen verrassing, maar blijft een teleurstelling. "Als kleine jongen kijk je naar een EK en droom je ervan om daar ook ooit te staan. Zonder die blessure had ik er ook gestaan. Gelukkig heb ik al een WK gespeeld en is er over twee jaar opnieuw een WK. Dan ben ik 26 en in mijn prime."

Ondanks zijn blessure blijft Lang optimistisch. "Zelfs na zo lang geblesseerd te zijn, praten de mensen nog steeds over mijn wedstrijden in het begin van het seizoen met PSV. Dat zegt genoeg. Eigenlijk zijn we met twee vingers in de neus kampioen geworden."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!