Wens van Noa Lang gaat in vervulling: buitenspeler krijgt nieuw rugnummer bij PSV

Noa Lang gaat met een nieuw rugnummer spelen
24 mei om 11:32
Laatste update: 24 mei om 12:24

Noa Lang zal komend seizoen bij PSV alsnog met rugnummer 10 gaan spelen. Vorig jaar werd dit nog geblokkeerd vanwege Xavi Simons, die nu bij RB Leipzig speelt, maar nu staat de buitenspeler niets meer in de weg om met zijn nieuwe rugnummer te gaan spelen.

Op de clubkanalen maakt PSV bekend dat Lang met rugnummer tien mag gaan spelen. Het nummer 7, dat hij bij zijn presentatie kreeg, blijft daarmee beschikbaar voor een andere speler. Langs wens wordt hiermee eindelijk vervuld.

Vorig jaar was de wens van Lang er al om met rugnummer tien te gaan spelen, maar dit was niet mogelijk. Er waren aanvankelijk al meer dan vijfhonderd shirts verkocht met Langs naam en nummer 7. De 24-jarige aanvaller wilde de kopers van het shirt nog compeseren, maar uiteindelijk bleek dit niet haalbaar te zijn doordat het lastig was alle kopers van het shirt te achterhalen.

Lang kwam vorige zomer voor een bedrag van 12,5 miljoen euro over van Club Brugge, maar kreeg in Eindhoven veel met blessures te maken. De aanvaller kwam slechts elf keer in actie en maakte hierin vier doelpunten en gaf één assist.