'Nieuwe coach Flick ziet Oranje-international graag naar Barcelona komen'

'Nieuwe coach Flick ziet Oranje-international graag naar Barcelona komen'
25 mei om 12:37

Hansi Flick, de aanstaande coach van FC Barcelona, heeft ambitieuze plannen voor zijn selectie. De Duitser wil naar verluidt vier Bundesliga-sterren naar Spanje halen, waaronder bekende namen als Joshua Kimmich en Jeremie Frimpong. Dat meldt BILD onder meer.

Op de lijst staan Kimmich van Bayern München en Frimpong van Bayer Leverkusen. Kimmich zou de rol van Sergio Busquets moeten overnemen. De middenvelder heeft een contract tot 2025 bij Bayern, maar de club zou een verkoop overwegen om nog een transfersom te kunnen ontvangen. Frimpong kan voor een bedrag van 40 miljoen euro vertrekken dankzij een ontsnappingsclausule in zijn contract. De vleugelverdediger neigt naar een vertrek uit Leverkusen deze zomer.

Daarnaast zouden Dani Olmo en David Raum van RB Leipzig op Flicks wensenlijst staan. Olmo, afkomstig uit de jeugd van Barcelona, heeft een contract tot 2027 met een clausule die een transfer in juli mogelijk maakt voor 60 miljoen euro. Linksback Raum, eveneens tot 2027 vastgelegd, zou een 'uitstekende toevoeging' zijn aan de selectie van Barcelona. Zijn transferprijs wordt geschat op 30 miljoen euro.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Barcelona, gezien hun financiële situatie, al deze spelers daadwerkelijk kan halen. De club heeft te maken met beperkingen in hun aankoopbeleid door financiële problemen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!