Dit is waarom de FA Cup-zege van United slecht nieuws is voor Chelsea en Newcastle

Dit is waarom de FA Cup-zege van United slecht nieuws is voor Chelsea en Newcastle

25 mei om 19:10
Laatste update: 25 mei om 19:18

Zaterdag zorgde United voor een stunt door met 2-1 van Manchester City te winnen en zo beslag te leggen op de FA Cup. Deze onverwachte zege betekent slecht nieuws voor Chelsea en Newcastle. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom de twee clubs op een andere uitkomst hadden gehoopt.

Chelsea en Newcastle hadden de hoop dat de FA Cup naar de blauwe kant van Manchester zou gaan en dat heeft alles te maken met de tickets voor Europees voetbal. Door de opmars die Chelsea de tweede seizoenshelft had ingezet, hadden zij zich geplaatst voor het laatste Europa League-ticket. Doordat Manchester United de FA Cup heeft weten te winnen heeft nu het team van Erik ten Hag dat ticket bemachtigd.

Doordat het ticket van Chelsea naar de Red Devils gaat, moeten de Londenaren genoegen nemen met een plek in de Conference League. Voor Newcastle zijn de consequenties nog groter, omdat zij hoopten het ticket voor de Conference League te hebben en nu dus naast Europees voetbal grijpen.

Manchester United heeft op 11 augustus de volgende kans op een prijs. Met of zonder Ten Hag neemt Manchester United het voor de Community Shield op tegen kampioen Manchester City.