Go Ahead Eagles Europa in: dit Europese ticket pakt de ploeg van René Hake

Go Ahead Eagles gaat Europa in: dit Europese ticket pakt de ploeg van René Hake

26 mei om 21:05
Laatste update: 26 mei om 17:15

ln een krankzinnig duel heeft Go Ahead Eagles het laatste Europese ticket van de Eredivisie gepakt. De Deventenaren mogen in het volgende seizoen uiteraard Europa in, maar in welke fase van welk toernooi stromen ze in? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Europees ticket play-offwinnaar

Door de uitstekende prestaties van de Nederlandse teams in de afgelopen jaren, heeft de Eredivisie vanaf het seizoen 2023/2024 weer zes Europese tickets beschikbaar. De kampioen en de nummer twee gaan rechtstreeks de groepsfase van de Champions League, de nummer drie de voorronde van de Champions League, de nummer vier de voorronde van de Europa League en de nummers vijf tot en met acht strijden om de voorronde van de Conference League.

Dan is er ook nog een ticket voor de groepsfase van de Europa League, die wordt vergeven aan de bekerwinnaar. Wanneer de winnaar ook op plek één tot en met acht eindigt, wat vaak het geval is, schuiven de Europese tickets allemaal één plek door. Door de bekerwinst van nummer twee Feyenoord kon dit seizoen nummer negen Go Ahead Eagles zodoende deelnemen aan de play-offs.

Wanneer begint de tweede voorronde van de Conference League?

De winnaar van het mini-toernooi, dat dus tussen vier teams gaat, plaatst zich voor de tweede voorronde van de Conference League. Dat betekent dat er in totaal drie rondes moeten worden overleefd om de groepsfase te bereiken. De loting daarvoor vindt plaats op 19 juni. De wedstrijden worden gespeeld op 25 juli en 1 augustus.