Royal Antwerp heeft met Eredivisie-smaakmaker eerste zomeraanwinst binnen

Royal Antwerp heeft met Eredivisie-smaakmaker eerste zomeraanwinst binnen
26 mei om 15:40
Laatste update: 26 mei om 15:43

Tjaronn Chery heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Royal Antwerp. De aanvallende middenvelder was op huurbasis actief bij NEC en is de eerste zomeraanwinst voor de Belgische club. 

NEC zal definitief afscheid nemen van Chery. De aanvallende middenvelder speelde sinds de winterstop op huurbasis bij NEC. Daar wist hij direct grote indruk te maken als vervanger van Magnus Matsson. In de korte tijd dat de linkspoot bij NEC gespeeld heeft, was hij maar liefst goed voor negen doelpunten. 

"Ik kon vooral hier in Nederland zijn om te spelen. Dat heeft goed uitgepakt. Dat is een mooie stap geweest. Ik ben blij om hier te zijn. Iedereen te hebben leren kennen en een mooi seizoen te hebben meegemaakt", zo reageert Chery op het clubkanaal van NEC. De middenvelder raakte zichtbaar ontroerd voor de camera. "Dat doet me wat. Ik ben heel emotioneel. Ik heb van iedereen afscheid genomen vandaag, natuurlijk doet mij dat veel. Dat is het voetballeven: soms kom je mensen tegen die blijven langer, soms kom je mensen tegen die een half jaar blijven. Ik heb een speciale band overgehouden aan veel mensen hier, daar ben ik heel dankbaar voor."

De 35-jarige middenvelder heeft bij Royal Antwerp een contract getekend voor twee seizoenen. Chery is de eerste zomeraanwinst voor de club uit Antwerpen. Mark van Bommel is daar vooralsnog de trainer, alhoewel het in de lijn der verwachting ligt dat hij deze zomer vertrekt om ergens anders als trainer aan de slag te gaan.