Go Ahead Eagles verslaat FC Utrecht in krankzinnig duel met 1-2 en gaat Europa in

Wedstrijdverslag FC Utrecht - Go Ahead Eagles
26 mei om 20:50

Go Ahead Eagles zal komend seizoen in de voorronde van de Conference League actief zijn. In een krankzinnig duel besliste Joris Kramer de wedstrijd in de 117de minuut. Zijn kopbal was de winnende treffer in een krankzinnig duel.

In de strijd om het laatste Europese-ticket namen Go Ahead Eagles en FC Utrecht het tegen elkaar op.  Na een knappe overwinning op bezoek bij NEC moest Go Ahead Eagles wederom een uitwedstrijd spelen. FC Utrecht eindigde in de competitie vier punten boven de Deventenaren en speelde daarom in de finale thuis. Met veel vuurwerk werden de spelers van beide elftallen onthaald in de Galgewaard. Het stadion van Utrecht was tot het laatste stoeltje uitverkocht, echter zaten de weersomstandigheden niet mee. Direct na de zonneschijn bij de aftrap begon het keihard te regen in Utrecht.

Doelpuntenregenen deed het echter niet vanaf het eerste moment. FC Utrecht leek de controle over de wedstrijd te hebben in de eerste fase en kreeg ook de eerste kans. Echter vloog dat schot rakelings naast het doel. Go Ahead moest inkomen, maar vond uiteindelijk ook de juiste versnelling. Het verbaasde de thuisploeg daarmee en een goede actie van Philippe Rommens bracht de verdediging van FC Utrecht in de problemen. De middenvelder vond echter Vasilis Barkas op zijn pad, maar daarmee brak wel een nieuwe fase in de wedstrijd aan. Beide ploegen zochten de aanval en daarmee werd het een ongelofelijke open wedstrijd met aanvallen van zowel Utrecht als Go Ahead.

Toch was het FC Utrecht de ploeg die als eerste op voorsprong kwam. Nick Viergever kon na een corner van dichtbij de 1-0 tegen de touwen koppen. Jeffrey de Lange had in eerste instantie een geweldige reflex op de kopbal van Ryan Flamingo, maar het baatte niet. De andere centrale verdediger anticipeerde de omhoog geslagen bal perfect en kon van binnen de vijf meter de 1-0 op het bord zetten. Kort voor rust was De Lange weer belangrijk, want hij voorkwam dat Lammers de 2-0 nog voor de rust op het bord zette.

FC Utrecht bleef de grootste kansen houden in de tweede helft, maar moest richting het einde van de wedstrijd toch gaan billenknijpen. Na een snoeiharde overtreding kon Fraulo in de 86ste minuut vertrekken met een directe rode kaart. Het leverde een echt slotoffensief van Go Ahead Eagles op, waarbij de Domstedelingen terug gedrongen werden tot hun eigen zestien. Terwijl er spektakel op het veld moest komen sloeg de sfeer op de tribunes om. Vanuit beide supportersvakken werd er met vuurwerk gegooid en dus werd scheidsrechter Lindhout genoodzaakt de wedstrijd te staken.

Na een korte periode in de kleedkamer kwamen beide ploegen al snel weer het veld op. Voor de camera's van ESPN gaf Lindhout te kennen dat er vijf minuten gevoetbald ging worden vanaf het moment van fluiten. Kort na de staking was het wederom Viergever die de hoofdrol op zich nam. Bobby Adekanye gaf een voorzet die de FC Utrecht-verdediger toucheerde en waardoor de gelijkmaker vlak voor tijd binnen vloog.

In de verlenging die volgde greep FC Utrecht ondanks het ondertal de macht. Het elftal van Ron Jans leek veel energieker en kreeg ook de grotere kansen. Toch lukte het elke keer niet de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Sam Lammers scoorde in de tweede helft van de verlenging, maar de spits van FC Utrecht kwam uit buitenspelpositie. Daarmee ging de treffer niet door en bleef het gelijk. Ook Go Ahead Eagles kreeg nog grote kansen, maar aan de andere kant bleef Barkas ook zijn werk doen.

Toch werd het nog voor de strafschoppen beslist in Utrecht. Joris Kramer kopte in de 117de minuut raak voor de Deventenaren en zorgde er daarmee voor dat Go Ahead zich op mag gaan maken voor Europees voetbal. Dean James kreeg meteen na het doelpunt de kans om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, maar zijn poging verdween over het doel. In een ultieme poging gooide FC Utrecht iedereen naar voren, maar het mocht niet baten.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!