Wanneer begint Ajax aan zijn Europese avontuur?

Gelijkspel Lazio slecht nieuws voor Ajax: wanneer begint de Europese campagne?

26 mei om 23:05

Ajax weet definitef wanneer het aan de Europese play-offs moet gaan beginnen voor een ticket voor de Europa League. Door een gelijkspel van Lazio tegen het gedegradeerde Sassuolo kan Fiorentina niet meer een ticket voor de Europa League pakken in de Serie A. Wanneer begint Ajax en hoe zit het in elkaar? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Waarom was het gelijkspel van Lazio slecht nieuws voor Ajax?

Op de laatste speeldag in Italië speelden Lazio en Sassuolo met 1-1 gelijk. Daarmee behaalden I Biancocelesti officieel de zevende plaats binnen in de Serie A. Hoewel Fiorentina nog één wedstrijd tegoed heeft tegen Atalanta kan La Viola Lazio niet meer inhalen. De zevende plek geeft dit seizoen in Italië recht op directe kwalificatie voor de Europa League.

Fiorentina kon Ajax nog uit de brand helpen door het ticket in de competitie te grijpen en de Conference League te winnen. Met de Taça de Portugal overwinning van FC Porto en de behaalde derde plaats zou bij een eventuele overwinning van Fiorentina in de Conference League-finale en een zevende plek in de Serie A het groepsfase ticket doorschuiven naar Ajax. Dit geldt niet bij een overwinning van Olympiacos en dus weten de Amsterdammers in welke voorronde zij zullen instromen.

Wanneer en in welke voorronde stroomt Ajax in?

Er staat een korte voorbereiding op Ajax te wachten, maar de weg naar de groepsfase van de Europa League is ook lang. Ajax zal instromen in de tweede voorronde van het kwalificatie toernooi van de Europa League. Samen met zeventien andere teams zullen zij strijden om het recht om de derde voorronde te halen. Mocht Ajax die stap nemen zal daarna nog de play-off wedstrijd volgen voor de Europa League. Wanneer Ajax dat tweeluik ook zou winnen zou het een ticket bemachtigen voor de Europa League.

Op 19 juni zal er meer bekend worden over het pad wat Ajax moet gaan bewandelen. Dan zal de UEFA de loting van de tweede ronde bekend maken. De wedstrijden zullen plaatsvinden op 25 juli en de terugwedstrijd zal op 1 augustus zijn. Daarmee zullen de wedstrijden gelijk lopen met de play-offs van de Conference League. Op 22 juli zal de loting plaatsvinden van de derde voorronde. De groepsfase van de Europa League zal starten op 25 en 26 september.

Wie zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax?

Hoewel de loting al bijna om de hoek is, weet Ajax al wel een paar mogelijke tegenstanders. Tijdens de tweede voorronde geniet Ajax door het eigen clubcoëfficiënt van een geplaatste status. Daarmee zal het de grotere en lastigere tegenstanders ontlopen.

Mogelijke tegenstanders van Ajax:

Kilmarnock (Schotland)
Silkeborg (Denenmarken)
Panathinaikos (Griekenland)
Vojvodina (Servië)
De winnaar van de wedstrijd waarin Tobol (Kazachstan) speelt
De winnaar van de wedstrijd waarin Wisła Kraków (Polen) speelt
De winnaar van de wedstrijd waarin Pafos (Cyprus) speelt
De winnaar van de wedstrijd waarin Paks (Hongarije) speelt

Andere mogelijke tegenstanders afhankelijk van de seeding:

De winnaar van de wedstrijd waarin Maribor (Slovenië) speelt
De winnaar van de bekerfinale van Israël

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!