Nederland - Finland op tv

Waar en hoe laat wordt Nederland - Finland in de EK-kwalificatie uitgezonden?

31 mei om 14:30
Laatste update: 30 mei om 22:56

Een cruciaal moment breekt aan in de kwalificatie voor het vrouwen EK van 2025. De Oranje Leeuwinnen nemen het op tegen Finland. Waar en hoe laat kun je deze wedstrijd volgen? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Live Nederland - Finland kijken

De Oranje Leeuwinnen worden steeds meer gedomineerd door de nieuwere generatie, nu Lieke Martens onlangs bekend heeft gemaakt te stoppen. In hun laatste kwalificatieduel wisten de Nederlandse vrouwen te winnen van Noorwegen, terwijl ze de interland ervoor verloren van Italië. Hierdoor staat Oranje derde in groep A met drie punten. Alle andere landen in de groep hebben ook drie punten, wat de competitie extra spannend maakt.

Ook Finland kende een gemengd begin in hun kwalificatiereeks. Ze verloren hun eerste duel en wonnen hun tweede. Waar de Oranje Leeuwinnen Noorwegen versloegen, werd Finland daarentegen met 4-0 afgedroogd in Noorwegen. Echter, in eigen land wist Finland Italië met 2-1 te verslaan. Dit aankomende duel tegen Nederland is dus cruciaal voor beide teams in hun streven om zich te kwalificeren voor het EK in 2025.

Op welke zender is Nederland - Finland te zien?

Nederland - Finland begint op vrijdag 31 mei om 20.45 uur. De wedstrijd is live te volgen op NPO 3. VoetbalNieuws.nl zal tevens verslag doen. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.