Agenten gewond geraakt na rellen in Utrecht, politie verricht twee aanhoudingen

Agenten gewond geraakt na rellen in Utrecht, politie verricht twee aanhoudingen

27 mei om 12:41
Laatste update: 27 mei om 13:02

Bij rellen na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles in de play-offs (1-2) raakten zondagavond meerdere agenten gewond. De politie verrichtte twee aanhoudingen. Na de wedstrijd in de Galgenwaard zochten Utrecht-supporters de confrontatie met de politie. Burgemeester Sharon Dijksma sprak van een dieptepunt in voetbalgeweld.

De ME moest ingrijpen buiten het stadion. Met stenen, putdeksels en fietsen werd naar agenten gegooid. Eén agent moest naar het ziekenhuis, anderen werden ter plekke verzorgd. "Ik wil mijn waardering uitspreken voor het professionele optreden van de politie en de beveiliging van FC Utrecht", zei burgemeester Dijksma. "Dat het uitgerekend deze laatste wedstrijd misgaat is een smet op een voor de club succesvol seizoen."

Volgens FC Utrecht-directeur Thijs van Es is het gedrag van de relschoppers schandelijk en zonde. "Het zorgt voor grote irritatie en frustratie", zei hij op ESPN. "We nemen er fors afstand van en zullen met de politie en het Openbaar Ministerie bekijken welke straffen nodig zijn."

Supporters die een kaartje hadden gekocht moesten zich registreren met naam en identiteitsbewijs. Van Es vermoedt echter dat er ook kaartjes onderhands zijn doorverkocht. Hij benadrukt dat alles is vastgelegd door camera's en dat de club samen met de politie een analyse zal maken van het incident.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!