Telegraaf: deze Feyenoorder blijft waarschijnlijk wanneer Priske trainer wordt

Telegraaf: deze Feyenoorder blijft waarschijnlijk wanneer Priske trainer wordt

27 mei om 12:33

Feyenoord wil sterspelers behouden en mikt op de komst van Brian Priske, voormalig coach van Sparta Praag, om dat te bewerkstelligen. Dávid Hancko, geliefd in Europa, zou kunnen blijven als Priske wordt aangesteld. Dat meldt De Telegraaf.

Hancko werkte kort samen met Brian Priske

Brian Priske, een 47-jarige Deense trainer, is een van de drie buitenlandse kandidaten om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord. Priske boekte grote successen bij Sparta Praag, waar hij in 2022 arriveerde. Hij leidde de club naar hun eerste kampioenschap in negen jaar en veroverde dit seizoen zelfs de dubbel.

Hancko werkte kort samen met Priske bij Sparta Praag. Hij was naar verluidt onder de indruk van de aanvallende speelstijl van de Deense trainer. De verdediger van Feyenoord volgt Priskes successen sindsdien op de voet. Hancko heeft regelmatig aangegeven interesse te hebben in een transfer naar een Engelse of Duitse club, maar is ook trots om voor Feyenoord te spelen. Recent verlengde hij zijn contract bij de Rotterdammers.

Feyenoord zoekt trainer in het buitenland

Feyenoord heeft de zoektocht naar een Nederlandse trainer gestaakt en richt zich op drie buitenlandse kandidaten. Directeur Dennis te Kloese is momenteel in het buitenland en neemt de tijd voor een zorgvuldige keuze. Priske past goed bij Feyenoord met zijn ervaring als hoofdtrainer sinds 2011 en zijn eerdere carrière als profvoetballer.

Priske, voluit Brian Priske Pedersen, speelde voor Genk, Club Brugge en Portsmouth, en spreekt Nederlands. Hij heeft ervaring opgedaan als hoofdtrainer bij Midtjylland, Royal Antwerp en Sparta Praag. Priske speelde 24 interlands voor Denemarken en kent oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson goed. Niet alles ging vlekkeloos voor Priske. Met Midtjylland eindigde hij als laatste in de Champions League-poule met Liverpool, Atalanta en Ajax. Bij Royal Antwerp werd hij na één seizoen opgevolgd door Mark van Bommel.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!