Ten Hag neemt afscheid: aanvaller vertrekt na negen jaar bij Manchester United

Aanvaller van Manchester United vertrekt na negen jaar
27 mei om 21:35

Anthony Martial gaat na negen jaar vertrekken bij Manchester United. De Franse spits, die in 2015 overkwam van AS Monaco, heeft bevestigd dat hij de club transfervrij zal verlaten.

'Met veel emotie schrijf ik dat ik afscheid ga nemen', aldus Martial. 'Na negen ongelooflijke jaren is de tijd aangebroken voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.' Martial bedankt de club en de fans in zijn bericht. 'Manchester United blijft altijd in mijn hart', vervolgde hij. 'Deze club is een groot onderdeel van mijn leven geworden en heeft mij de geweldige kans geboden om voor jullie te spelen. Ik zal altijd een Red Devil blijven en de club met passie blijven volgen.' Het is nog onbekend waar Martial zijn loopbaan zal voortzetten. Door blessureleed miste hij de gehele tweede seizoenshelft. Zijn laatste wedstrijd voor United speelde hij op 9 december vorig jaar. In totaal speelde Martial 317 officiële wedstrijden voor The Mancunians, waarin hij negentig doelpunten maakte en 47 assists gaf.

Martial werd destijds door Louis van Gaal naar Manchester United gehaald. In Engeland pendelde hij tussen de bank en de basis, waarbij goede seizoenen werden afgewisseld met mindere. In de winterstop leek een vertrek al waarschijnlijk en nu is het officieel. 'Ik wil iedereen uit de grond van mijn hart bedanken voor alles wat voor mij gedaan is', schreef Martial op Instagram. 'De liedjes, de aanmoedigingen en de liefde voor de club zullen voor altijd in mijn hart blijven.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anthony Martial (@martial_9)