Oud-Eredivisie spits Junker duidelijk over Priske: 'Lijkt heel veel op Arne Slot'

Mads Junker over Brian Priske
28 mei om 11:25

Oud-Vitesse en Roda JC spits Mads Junker ziet veel vergelijkingen tussen Brian Priske en Arne Slot. Daarom was de Deen ook niet verbaasd dat de naam van Priske rond zong in Rotterdam. Wat zegt Junker precies over het Feyenoord-target? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Junker speelde jarenlang in de Eredivisie voor onder andere Roda JC en Vitesse. Hij scoorde 65 keer in de Nederlandse competitie en leverde 32 assists af. Tegenwoordig is de spits actief als analist op de Deense televisie. Hoewel de interesse van Feyenoord richitng Priske de afgelopen tijd bekend is geworden deden de Rotterdammers nog geen formele aanbieding. Toch ziet Junker veel kans in de samenwerking tussen beide.

Wat zegt Junker over Priske en Feyenoord?

"Het is een moderne coach die lijkt op Arne Slot", zegt Junker in een interview met ESPN. "De nieuwe Deense trainer is een moderne trainer, met veel oog voor het menselijke aspect. In die zin lijkt hij op Arne Slot. Net als Slot werkt hij bovendien ontzettend hard, hij is geïnteresseerd in de media, en hij praat, ook op persconferenties, heel inhoudelijk over voetbal. Beiden hebben een mooie carrière als speler gehad, maar zijn als trainer talentvoller dan ze als speler waren. En niet onbelangrijk: Priske spreekt prima Nederlands."

Door de goede match was de oud-Eredivisie spits ook niet verast dat Priske in beeld is gekomen in Rotterdam. "Ik was in ieder geval minder verrast dan jullie. Het is voor Feyenoord en Priske eigenlijk een heel logisch moment om met elkaar in zee te gaan. Aan de ene kant heeft Priske zich bewezen als een interessante, ambitieuze trainer die prijzen kan winnen. Aan de andere kant staat de Nederlandse competitie hoger aangeschreven dan de Deense, Belgische of Tsjechische competitie en heeft Feyenoord zich getoond als een springplank naar de Europese top, kijk maar naar Arne Slot."

Mocht Priske er met Feyenoord daadwerkelijk uitkomen, dan halen de Rotterdammers volgens Junker een kampioenenmaker in huis. "Vooral bij Sparta Praag heeft Priske écht goed gepresteerd. Die club was negen jaar geen kampioen geworden toen hij het roer overnam. In zijn eerste jaar werd hij direct kampioen, terwijl hij dit jaar zelfs de dubbel pakte. En ook bij Midtjylland is hij kampioen geworden."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!