AD: deze twee assistenten wil Brian Priske meenemen naar Feyenoord

AD: deze twee assistenten wil Brian Priske meenemen naar Feyenoord
27 mei om 15:57

Brian Priske, de huidige trainer van Sparta Praag, staat op het punt om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord. Het Algemeen Dagblad meldt dat de Deen zijn assistenten Lars Fris en Christian Clarup wil meenemen naar Rotterdam.

Wie zijn de assistenten van Brian Priske?

Fris en Clarup werken al geruime tijd samen met Priske en hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de successen van Sparta Praag. Fris is verantwoordelijk voor de tactische trainingen en verdediging, terwijl Clarup zich richt op de fysieke voorbereiding van de spelers. Samen met Priske vormen zij een hecht team dat bekendstaat om hun aanvallende speelstijl.

Beoogd Feyenoord-coach Priske spreekt Nederlands

Onder leiding van het drietal won Sparta Praag voor het eerst in negen jaar weer de landstitel en veroverde het ook de Tsjechische beker. Priskes 3-4-3 formatie en aanvallende speelstijl hebben indruk gemaakt in Rotterdam. Bovendien spreekt Priske goed Nederlands, wat de communicatie met de spelers en staf ten goede zal komen.

Volgens het AD is Priske financieel haalbaar voor Feyenoord. Hoewel hij nog een contract heeft tot medio 2026 bij Sparta Praag, wordt verwacht dat hij voor een acceptabele vergoeding kan vertrekken. De komende dagen zullen uitwijzen of er een akkoord wordt bereikt tussen de clubs en Priskes staf. Priske blijft zelf terughoudend over de geruchten. Tegenover de Tsjechische krant Mladá fronta Dnes zei hij: "Speculaties horen bij voetbal. Als je met elkaar prijzen wint, zullen er altijd mensen vertrekken. Maar ik richt me op het heden en dan ben ik de trotse coach van Sparta Praag."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!