Hierom speelt NAC Breda de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zonder uitfans

Hierom speelt NAC Breda de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zonder uitfans
28 mei om 12:23

NAC Breda zal bij een mogelijke terugkeer in de Eredivisie de eerste uitwedstrijd zonder meegereisde supporters spelen. Dat komt door twee schikkingsvoorstellen van de KNVB die de club heeft geaccepteerd na incidenten bij eerdere wedstrijden.

KNVB straft NAC

Tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC in maart veroorzaakten NAC-supporters ongeregeldheden door vuurwerk af te steken en vernielingen aan te richten in het uitvak. Hierdoor heeft de KNVB de club een boete van €5.000 opgelegd. Daarnaast moet NAC ook €5.000 betalen voor het gooien van bekers op het veld na de derby tegen Willem II in december.

Waarom moet NAC zonder uitfans spelen?

De straf voor het duel tegen Roda JC heeft ook een voorwaardelijke straf in werking gesteld, die nog openstond na eerdere incidenten bij De Graafschap. Dat betekent dat NAC de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen zonder fans moet spelen. Die strafmaatregel was een gevolg van het toestaan van een groot spandoek tijdens de wedstrijd, ondanks de bekende risico's van vuurwerkafsteken.

NAC heeft al successen geboekt in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, met overwinningen op Roda JC en FC Emmen. De finale tegen Excelsior, over twee duels, staat deze week op het programma.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!