Deze Oranje-doelman maakt zich niet druk om deelname aan het EK

Deze Oranje-doelman maakt zich niet druk om deelname aan het EK
28 mei om 13:28

Mark Flekken maakt zich niet druk over zijn positie bij Oranje. De dertigjarige doelman van Brentford verscheen maandag als eerste op het trainingsveld in Zeist, samen met zeventien andere spelers uit de voorselectie voor het EK 2024.

Flekken, die tweeënhalf jaar deel uitmaakt van de Oranjeselectie, voelt zich fysiek uitstekend. Hij stapt met vertrouwen het veld op, zo vertelt hij tegen L1. "Ik voel me goed, fysiek gaat het uitstekend." Ondanks zijn ervaring in de Bundesliga en de Premier League is niets zeker, vooral na zijn verrassende afwijzing voor het WK 2022. "Zekerheid heb je dus nooit", aldus Flekken. "Maar ik ben rustiger geworden. Ik heb wel een goed gevoel erover, dat ik erbij zit."

Flekken en Bart Verbruggen strijden om de positie van eerste doelman. De kans is groot dat drie van de vier doelmannen uit de voorselectie worden gekozen. Justin Bijlow en Nick Olij hebben mogelijk minder kans, vooral gezien Bijlows blessuregevoeligheid. "Het goede gevoel van de tweede seizoenshelft bij Brentford neem ik mee", zegt Flekken. "Vooral mentaal was het een vermoeiend seizoen, maar ik ga hier 'gewoon' door."

De komende dagen traint Oranje achter gesloten deuren. Bondscoach Ronald Koeman maakt woensdag bekend welke drie spelers afvallen voor de definitieve selectie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!