Speelschema België: wanneer komen de Rode Duivels in actie op het EK?

Speelschema België: wanneer komen de Rode Duivels weer in actie op het EK?

22 juni om 23:00
Laatste update: 22 juni om 22:55

Het EK is eindelijk van start en dat betekent dat alle ogen weer volop op Oranje gericht zullen zijn. Toch kijken we altijd wel met een schuin oog naar onze zuiderburen. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer de Rode Duivels in actie komen tijdens het EK.

Bij de Belgen zijn de nodige opvallende afwezigen, zoals Thibaut Courtois, Dries Mertens en Toby Alderweireld. Toch heeft de bondscoach nog genoeg goede namen weten op te roepen om op het eindtoernooi hoge ogen te gooien. PSV’er Johan Bakayoko is de enige speler die momenteel actief is in de Eredivisie en door Tedesco is opgeroepen. Met Lois Openda en Jan Vertonghen hebben de Belgen nog wel twee spelers in de gelederen met een Eredivisie-geschiedenis.

Net als Oranje speelde België in aanloop naar het toernooi twee oefenwedstrijden. De duels tegen Montenegro en Luxemburg werden allebei zonder veel moeite gewonnen door de Rode Duivels. Tijdens het eindtoernooi stond de eerste ontmoeting op 17 juni gepland tegen Slowakije. Deze ontmoeting verloor België teleurstellend en dus zal het land nog alles op alles moeten zetten om de volgende ronde te bereiken. De tweede ontmoeting op het EK ging een stuk beter voor de Rode Duivels. België won met 2-0 van Roemenië en had nog alle kans op plaatsing voor de volgende ronde. 

Oefenschema België

5 juni: België – Montenegro 2-0
8 juni: België – Luxemburg 3-0

Speelschema België op het EK 2024

17 juni, 18.00 uur: België – Slowakije 0-1
22 juni, 21.00 uur: België – Roemenië 2-0
26 juni, 18.00 uur: Oekraïne – België

Achtste finales EK: tussen 29 juni en 2 juli
Kwartfinales EK: op 5 en 6 juli
Halve finales EK: op 9 en 10 juli, 21.00 uur
EK-finale: zondag 14 juli, 21.00 uur