Deze spelers missen het EK door blessures bij Oranje-tegenstander Oostenrijk

Deze spelers missen het EK door blessures bij Oranje-tegenstander Oostenrijk

28 mei om 19:00

Het EK komt eraan: op 25 juni neemt het Oranje van Ronald Koeman het in Berlijn op tegen Oostenrijk. De Oostenrijkers kampen met de nodige personele problemen in aanloop naar het toernooi. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke spelers het toernooi aan zich voorbij moeten laten gaan. 

David Alaba

Alaba scheurde in december een kruisband af tijdens het duel tussen Real Madrid en Villarreal. Bondscoach Ralf Rangnick noemde het destijds al een 'klein wonder' als de speler het EK zou halen. Na een terugval en een kijkoperatie bleek het eindtoernooi helemaal onhaalbaar te zijn voor Alaba. 

Xaver Schlager

Begin mei kreeg Schlager een domper te verwerken. De 26-jarige speler van RB Leipzig viel in het Bundesliga-duel met Hoffenheim uit en bleek zijn voorste kruisband in zijn linkerknie gescheurd te hebben. De middenvelder zou waarschijnlijk een basisplek hebben gekregen. Schlager verliet het veld dan ook hinkend met tranen in zijn ogen. 

Sasa Kalajdzic

Ook voor Kalajdzic is het een scheur in zijn kruisband, die roet in het eten gooit voor het komende toernooi. De spits van Eintracht Frankfurt raakte in februari geblesseerd, waardoor de teller voor de spits voorlopig blijft staan op negentien interlands. In de negentien interlands was hij goed voor vier doelpunten namens Oostenrijk.

Alexander Schlager

Schlager raakte begin mei geblesseerd tijdens de warming-up bij zijn club Red Bull Salzburg voor het competitieduel met Rapid Wien. De doelman moest vervolgens aan zijn knie geopereerd worden. Sinds vorig jaar is de doelman meestal een vaste waarde in de Oostenrijkse ploeg. Door de blessure blijft de teller voorlopig staan op vijftien interlands.