Kogel door de kerk: geen Conference League, maar Champions League voor Kuipers

Kogel door de kerk: geen Conference League, maar Champions League voor Kuipers
28 mei om 19:50
Laatste update: 28 mei om 20:22

Bas Kuipers maakt officieel de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twente. De Tukkers maken dit wereldkundig op hun eigen website. De aanvoerder van Go Ahead Eagles tekent een contract voor vier seizoenen bij de club uit Enschede. 

Kuipers laat in zijn aankondiging weten dat hij na Go Ahead graag nog een stap omhoog wilde maken. "Afgelopen jaren heb ik het erg naar mijn zin gehad bij Go Ahead Eagles, maar ik heb altijd gezegd dat wanneer zich er een mooie kans voor zou doen ik daar voor wilde gaan. In de contacten met FC Twente was het verhaal heel duidelijk en na de gesprekken met onder andere de trainer werd het ook steeds interessanter. FC Twente is een prachtige club."

Technisch directeur Arnold Bruggink is in zijn nopjes met de tweede zomeraanwinst voor FC Twente. "Bas is een uitstekende speler met een goed linkerbeen. Met vijf goals en vijf assists als linkerverdediger heeft hij afgelopen seizoen zijn stempel op het succes van Go Ahead Eagles gedrukt. Qua persoonlijkheid past Bas heel goed bij FC Twente, hij is ambitieus net als wij." Kuipers wordt bij FC Twente de opvolger van Gijs Smal, die transfervrij vertrekt bij Twente.