Athene maakt zich klaar voor hevige rellen bij Conference League-finale

Athene maakt zich zorgen over mogelijke rellen
29 mei om 09:17

Woensdagavond vindt de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina plaats in het Agia Sofiastadion, de thuisbasis van AEK Athene. De stad Athene bereidt zich voor op mogelijke rellen tussen rivaliserende fans.

Ruim zesduizend Griekse politieagenten zijn gemobiliseerd om de finale in goede banen te leiden. Het stadiongebied in de wijk Nea Filadelfia wordt streng bewaakt. Straten zijn afgesloten om eventuele confrontaties te voorkomen.

De zorgen van de Griekse politie richten zich voornamelijk op de rivaliserende fans van de Atheense teams. Sportgerelateerd geweld is een groot probleem in Griekenland, waar uitwedstrijden de afgelopen tien jaar verboden zijn. Ondanks dat de finale in het stadion van AEK Athene wordt gespeeld, zijn alleen de kleuren van Olympiakos en Fiorentina toegestaan. Er wordt gevreesd voor botsingen en hinderlagen rondom het stadion, mogelijk versterkt door de ultras van Panathinaikos.

Gisteren verwelkomden Panathinaikos-fans nog hun basketbalteam, dat de Euroleague in Berlijn won, met honderdduizend man. Dit zorgde eerder deze week al voor hevige confrontaties met Olympiakos-fans. Hierdoor zijn de veiligheidsmaatregelen voor de finale tot het hoogste niveau opgeschaald.