FC Barcelona en Flick zijn eruit: Duitser tekent meerjarig contract in Spanje

Hansi Flick is de nieuwe trainer van Barcelona
29 mei om 13:45

Hansi Flick is de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona. De Duitse oefenmeester is hiermee de opvolger van Xavi Hernández die na veel gesteggel toch vertrekt bij de club. Flick stond eerder aan het roer bij Bayern München en het Duitse nationale elftal.

Na veel geruchten blijkt het nieuws rondom Flick toch waar. De Duitser is officieel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Barça. In Spanje tekent hij een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar, afhankelijk van de behaalde doelstellingen.

Flick keert hiermee dus terug naar het clubvoetbal. Hij was eerder succesvol bij Bayern München, waar hij van 2019 tot 2021 coachte en onder andere de Champions League en de Bundesliga won. Na zijn periode bij Bayern werd Flick bondscoach van Duitsland, maar die samenwerking was minder succesvol en eindigde in zijn ontslag.

Er zijn deze week uitvoerige gesprekken geweest tussen Flick en Barcelona. Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over een toekomstplan dat Flick presenteerde, wat de club enthousiast maakte. Hoewel Xavi zijn contract wilde uitdienen, leidde uitspraken over de financiële situatie tot spanningen met de clubleiding. Voorzitter Joan Laporta besloot uiteindelijk toch te kiezen voor een nieuwe trainer.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!