Quinten Timber traint wederom apart bij het Nederlands elftal

Slecht nieuws voor Timber: middenvelder traint wederom apart

29 mei om 13:05

Het ziet er niet goed uit voor Quinten Timber en een mogelijke plaats in de selectie van het Nederlands elftal. Voor de derde dag op rij moet de middenvelder apart trainen door een blessure. Eerder gaf Ronald Koeman aan alleen fitte spelers mee te willen nemen naar Duitsland.

Op de afsluiteinde training voordat de definitieve selectie voor het EK 2024 bekend gemaakt wordt is Timber wederom apart aan het trainen. Hij sloot het seizoen bij Feyenoord af met een blessure, maar zijn EK leek niet in gevaar te komen. Echter blijkt dat niet zo te zijn. Eerder gaf bondscoach Koeman aan slechts uitzondering te maken voor Memphis Depay en Frenkie de Jong, maar voor andere niet fitte spelers was geen plek.

Daardoor ging er al vroeg een streep door de rekening van Mats Wieffer en Marten de Roon. Beide spelers hadden last van een blessure en kunnen daarom het EK vergeten. Eerder had Feyenoord-trainer Slot nog hoop voor Timber. "Dat denk ik niet, maar ik heb de laatste jaren al heel vaak gezegd dat een revalidatieproces nog wel eens voor een kink in de kabel kunnen zorgen", zei Slot voor het duel met Excelsior op 19 mei. "Normaal gesproken verwachten wij en Quinten dat hij volgende week aanwezig kan zijn bij de eerste training en die hopelijk ook mee kan maken op het veld."

Later op de middag zal Koeman zijn definitieve selectie verder uitleggen aan de pers. Naast De Roon moeten nog drie andere afvallers bekend worden, waaronder hoogstwaarschijnlijk één keeper. Het apart trainen van Timber maakt zijn kansen op een plek je bij de 26 definitieve spelers niet groter.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!