'Deze Oranje-international staat met stipt bovenaan het lijstje van Juventus'

Teun Koopmeiners van Atalanta staat bovenaan het lijstje van Juventus
29 mei om 17:28

Juventus blijft proberen Teun Koopmeiners te contracteren. De Nederlandse middenvelder van Atalanta Bergamo is goedgekeurd als topdoelwit door de beoogde nieuwe trainer Thiago Motta. Dat meldt Fabrizio Romano.

'Koopmeiners bovenaan lijstje Motta bij Juventus'

Koopmeiners heeft afgelopen seizoen indruk gemaakt met Atalanta Bergamo en heeft een voorkeur voor een overstap binnen Italië. Juventus heeft nog geen formeel bod uitgebracht, omdat er eerst spelers verkocht moeten worden. Onder de potentiële vertrekkers is Matías Soulé.

Motta, die naar verwachting snel wordt gepresenteerd als de opvolger van Massimiliano Allegri, is gecharmeerd van Koopmeiners en ziet hem graag bij Juventus spelen. Juventus zal echter eerst financiële ruimte moeten creëren door uitgaande transfers voordat er een bod op Koopmeiners kan worden gedaan.

Koopmeiners won dit seizoen de Europa League met Atalanta, speelde in totaal vijftig wedstrijden en scoorde daarin vijftien keer. Komende zomer gaat hij met Oranje naar het EK in Duitsland, zo maakte bondscoach Ronald Koeman woensdag bekend.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!