Regels van Ratcliffe voor trainer Manchester United

Aan deze regels moet Ten Hag zich houden als hij bij United mag blijven

29 mei om 19:45
Laatste update: 29 mei om 19:53

United-eigenaar Sir Jim Ratcliffe heeft nieuwe regels opgesteld die potentiële trainers van Manchester United moeten naleven. Volgens Engelse media heeft de eigenaar een lijst opgesteld voor aankomende transfers voor de gevallen grootmacht.

Hoewel de toekomst van Erik ten Hag nog altijd ongewis is, gonst het in de Engelse pers namen van eventuele opvolgers. Namen zoals Kieran McKenna, Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel en Gareth Southgate worden genoemd om Ten Hag op te volgen. Ratcliffe wil dat de nieuwe manager zich aanpast aan een speelstijl die wordt opgelegd door de nieuwe technisch directeur Jason Wilcox. Het is nog niet bekend wat deze speelstijl in zal houden en of Ten Hag in de visie van Wilcox past.

Ratcliffe streeft ook naar een jonger team en wil dat de nieuwe manager vijf spelers onder de 25 jaar aantrekt. De focus ligt daarom op het vinden van talenten in plaats van grote namen, zoals Kylian Mbappé. Ratcliffe benadrukte zijn voorkeur voor het ontdekken van nieuwe talenten door te zeggen: "Ik zou liever de volgende Mbappé vinden dan een fortuin uitgeven om succes te kopen."

De nieuwe aanpak van de eigenaar houdt ook in dat de manager alleen aangeeft op welke posities versterking nodig is. Vervolgens biedt het bestuur drie spelers aan de manager aan, waaruit deze kan kiezen. De veranderingen komen na een teleurstellend seizoen, waarin Manchester United onder Ten Hag op de achtste plaats eindigde en daarmee de slechtste klassering in 34 jaar behaalde. Ondanks de winst van FA Cup vindt de nieuwe eigenaar dat het in Manchester tijd is voor verandering.

Onder leiding van Ratcliffe werden ook de nodige veranderingen op bestuurlijk niveau doorgebracht. Zo werden Omar Barrada (algemeen directeur), Dan Ashworth (sportief directeur) en Jason Wilcox (technisch directeur) al aangesteld door Ratcliffe.