'PSV heeft serieuze belangstelling en hengelt naar de diensten van Ajax-talent'

'PSV heeft serieuze belangstelling en hengelt naar de diensten van Ajax-talent'

29 mei om 21:08
Laatste update: 29 mei om 21:53

PSV wil zich gaan versterken met Ajax-talent Sean Steur. Woensdagavond meldde het Eindhovens Dagblad dat de Eindhovenaren nadrukkelijk in de markt zijn voor de speler. De middenvelder van zestien jaar oud speelt momenteel in de Onder-17 van Ajax.

Op X meldt PSV-watcher Rik Elfrink dat PSV zich graag wil versterken met Steur en dat de Eindhovenaren proberen hem uit de jeugdopleiding van Ajax weg te plukken. 

In de jeugd van Ajax staat Steur bekend als één van de sterkhouders van zijn lichting. Dit seizoen speelde de speler in alle competities 31 wedstrijden, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en evenveel assists. In de laatste speelronde maakte Steur zijn profdebuut, toen hij mocht invallen bij Jong Ajax. 

Bij de club uit Eindhoven kan Steur verenigd worden met zijn broer Roy. De negentienjarige doelman maakt bij PSV een goede indruk en mocht al enkele keren bij Jong PSV opdraven. Sean Steur heeft in Amsterdam nog geen contract ondertekend, ondanks diverse pogingen van de Amsterdammers. De Amsterdammers zijn naar verluidt bezig met het paal en perk stellen aan de hoge salarissen binnen de jeugdopleiding. Het is niet bekend of dat voor Steur een reden is om Ajax te verlaten.