'Grootverdiener van Ajax kan Amsterdam verruilen voor een terugkeer naar Engeland'

'Grootverdiener van Ajax kan Amsterdam verruilen voor een terugkeer naar Engeland'

29 mei om 22:45
Laatste update: 29 mei om 22:52

Steven Bergwijn staat er ondanks een teleurstellend seizoen met Ajax nog altijd goed op in Engeland. Volgens voetbaljournalist Graeme Bailey staat de Oranje-international in de belangstelling staat van West Ham United en drie andere Engelse teams. 

Afgelopen winter zou West Ham ook al interesse in Bergwijn hebben getoond. De aanvaller vertrok, ondanks de vele geruchten niet bij Ajax. Komende zomer lijkt Bergwijn wel oren te hebben naar een vertrek uit Amsterdam. Bij Ajax is de linksbuiten grootverdiener, waardoor een verkoop de Amsterdammers financiële ademruimte geeft. 

Bailey weet dat West Ham nog altijd voor Bergwijn in de markt is. Het roer bij The Hammers is door Julen Lopetegui overgenomen en de trainer wil zich graag op aanvallend vlak versterken. Bergwijn zelf lijkt welwillend tegenover een terugkeer naar Engeland te staan. Eerder speelde de International, die met Oranje naar het EK gaat voor Tottenham Hotspur.

West Ham United is niet de enige club uit Engeland die de verrichtingen van Bergwijn nadrukkelijk volgen. Ook Brentford en Brighton & Hove Albion zouden Bergwijn graag inlijven. Crystal Palace zou bij een vertrek van Ebere Eze of Michael Olise ook hun pijlen hebben gericht op de diensten van Bergwijn.