Hoe kan het dat de nieuwe Feyenoord-coach Brian Priske goed Nederlands spreekt?

Hoe kan het dat de beoogde Feyenoord-coach Brian Priske goed Nederlands spreekt?
3 juli om 15:55
Laatste update: 3 juli om 15:55

Brian Priske is bij Feyenoord aangesteld als de opvolger van Arne Slot. De Deense oefenmeester kan opvallend genoeg aardig Nederlands spreken. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe dat komt.

Brian Priske spreekt Nederlands

De link tussen Priske en Feyenoord kwam voor sommigen als een verrassing. Alhoewel, voor sommigen ook niet. Kenners weten dat de Deense oefenmeester al sinds zijn aanstelling als hoofdcoach van FC Midtjylland een vergelijkbaar spelletje speelt als Slot bij Feyenoord: aanvallend, met de borst vooruit, vol energie en ook de aanvallers laten zich gelden in het verdedigende werk.

Het heeft Priske tot dusver geen windeieren gelegd. Met Midtjylland werd hij kampioen van Denemarken in 2020, met Sparta Praag deed hij dat in Tsjechië in 2023 en 2024, tweemaal boven geduchte concurrenten als Slavia Praag en Viktoria Pilsen. Bovendien won Sparta onder zijn leiding de Tsjechische beker.

Waarom spreekt Brian Priske Nederlands?

De Nederlandse achtergrond van Priske komt vanwege zijn tijd als speler én trainer in België. Tussen 2003 en 2005 was hij als verdediger actief voor KRC Genk, tussen 2006 en 2008 voor Club Brugge. Aldaar leerde de inmiddels 47-jarige coach Nederlands. Bovendien was hij een jaar lang de coach van Royal Antwerp. Over het algemeen is het bekend dat Denen gemakkelijk Nederlands kunnen leren, wanneer zij daar de tijd voor nemen en zich erin verdiepen. Dat heeft Priske dus duidelijk gedaan, iets wat zijn communicatie met de spelers, staf en directie van Feyenoord kan vergemakkelijken en ogenschijnlijk een pluspuntje is op zijn cv.

In onderstaande video zie je een interview met Priske bij Royal Antwerp, waarin hij, hoewel met een accent, keurig Nederlands spreekt.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!