Deze spelregelwijziging gaat de KNVB komend seizoen doorvoeren in de Eredivisie

Deze spelregelwijziging gaat de KNVB komend seizoen doorvoeren in de Eredivisie
30 mei om 18:40

Vanaf komend seizoen zal het minder vaak voorkomen dat er een rode kaart en een penalty wordt gegeven in de Eredivisie. Dat maakt scheidsrechter Bas Nijhuis bekend op Radio 538. De wijziging moet zorgen voor een mildere straf.

Volgens Nijhuis is er woensdag gesproken over de regels omtrent handsballen in het strafschopgebied. "Gisteren zijn we toevallig in Zeist geweest en voor het volgende seizoen gaan de spelregels veranderen. Die triple punishment gaat eraf, behalve als iemand hem echt eruit duikt." Vanaf komend seizoen zal het dit betekenen dat er vaker een gele kaart bij een gegeven penalty zal worden gegeven.

De scheidsrechter kreeg de vraag van het radiostation naar aanleiding van de wedstrijd in de play-offs tussen NAC Breda en Excelsior. In de openingsfase van dat duel vond een incident plaats, waardoor Excelsior niet alleen een penalty incasseerde, maar ook met tien man verder moest. Het zware straffen voor hands is al langer onderwerp van discussie. Nu gaat de KNVB tot actie over voor een mildere straf.