Wie is Aaron Bouwman, het talent dat zijn eerste contract bij Ajax getekend heeft?

Wie is Aaron Bouwman, het talent dat zijn eerste contract bij Ajax getekend heeft?
30 mei om 20:45

Aaron Bouwman heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Ajax. Het is voor de jonge verdediger zijn eerste profcontract. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over deze speler.

Bouwman werd geboren op 28 augustus 2007 in Haarlem en is momenteel 16 jaar oud. Deze jonge, veelbelovende voetballer heeft zowel de Nederlandse als de Engelse nationaliteit en speelt als centrale verdediger. Hij is rechtsbenig en staat bekend om zijn sterke defensieve kwaliteiten en tactische inzicht.

De carrière van Bouwman begon in de jeugdacademie van Ajax, waar hij sinds 1 juli 2023 deel uitmaakt van het team van Ajax Onder-17. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zich al snel bewezen als een essentieel onderdeel van het team. Donderdag tekende het talent zijn eerste profcontract bij de Amsterdammers. Het contract van Bouwman loopt nu tot 30 juni 2027.

Wat voor speler is Bouwman?

Dit seizoen heeft Bouwman indrukwekkende statistieken neergezet. De verdediger speelde in totaal 23 wedstrijden waarin hij drie keer heeft gescoord en één assist heeft gegeven. Hiermee liet Bouwman zien niet alleen defensief van waarde te kunnen zijn. Zijn sterke punten als centrale verdediger zijn onder meer zijn fysieke kracht, goede timing in tackles en het vermogen om het spel vanuit de verdediging op te bouwen. Hij heeft een uitstekend overzicht en kan de bal nauwkeurig passen, wat essentieel is voor het moderne verdedigen.

Ajax ziet in Bouwman een speler met de potentie om door te groeien naar het eerste team en mogelijk zelfs naar de internationale top. Zijn inzet en professionaliteit maken hem tot een voorbeeld voor zijn leeftijdsgenoten en een speler om in de gaten te houden in de komende jaren.