Dit zegt Memphis over het komende EK met Oranje en zijn eigen toekomst

Dit zegt Memphis over het komende EK met Oranje en zijn eigen toekomst

31 mei om 11:25
Laatste update: 31 mei om 11:25

Donderdag had de selectie van Oranje een dag vrijaf. Memphis Depay was aanwezig bij een straatvoetbalevenement in Amsterdam. Daar sprak de spits met het Algemeen Dagblad over het komende eindtoernooi en over zijn toekomst.  

Met de fitheid van Memphis is volgens de aanvaller zelf niets mis. "Het waren lekkere trainingen. Bij Atlético heb ik nog lekker kunnen spelen. De fitheid zit goed, nu moet ik het laten zien."

 Volgens de aanvaller moeten andere landen zeker rekening houden met Oranje tijdens het EK. "Ik denk dat we kunnen verrassen. Onze laatste twee wedstrijden, vooral de laatste tegen Duitsland, hadden we kunnen winnen. Ik denk dat wij een team hebben waar andere ploegen bang voor kunnen zijn. We zijn misschien niet de favoriet, dat is prima, maar we moeten in de gaten gehouden worden. Als iedereen fit is, hebben we een sterk team."

 Over zijn toekomst wilde Memphis niet veel kwijt. Het contract van de aanvaller bij Atletico Madrid loopt komende zomer af en de aanvaller heeft nog geen nieuwe club. De kans is dus aannemelijk dat Memphis na het toernooi clubloos is. "Dat zien we dan wel. Ik focus me op het EK, dan zien we daarna wel."