Wanneer er volgens CL-finalist Maatsen meer duidelijkheid komt over zijn toekomst

Ian Maatsen kijkt pas na de zomer wat er op zijn pad komt betreffende de toekomst
31 mei om 10:16

Ian Maatsen weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De linksback, die onder contract staat bij Chelsea maar voor Borussia Dortmund uitkomt, bepaalt pas na de zomer waar hij zijn carrière zal voortzetten.

Dortmund sloeg afgelopen winter toen bij Chelsea en Maatsen. Het blijkt een schot in de roos van Die Borussen, aangezien de Nederlander een vaste waarde is geworden in het elftal van Edin Terzic dat zich onder meer voor de finale van de Champions League heeft geplaatst. Of Maatsen na de zomer nog in Duitsland actief is, weet hij nog niet. 

“Ik denk dat ik nog steeds een contract heb en na de zomer gaan we beslissen waar mijn toekomst ligt. Voor nu richt ik me alleen op de Champions League-finale en natuurlijk op wat er daarna komt", aldus Maatsen in gesprek met ESPN.

In het verleden maakte Maatsen vlieguren bij Charlton Athletic, Coventry City en Burnley, maar een bewijsdrang naar Chelsea heeft hij niet. "Nee ik heb niets te bewijzen aan Chelsea. Ik moet gewoon iets doen om mezelf te bewijzen. Ik kwam hier om mezelf te bewijzen dat ik op het hoogste niveau kan spelen en dat is wat ik nu doe."

Aanstaande zaterdag speelt Maatsen dus de Champions League-finale tegen Real Madrid en helaas voor hem zit het seizoen er daarna op. De verdediger was een van de vier afvallers uit de voorselectie van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman geeft op linksback de voorkeur aan Nathan Aké, Daley Blind en Micky van de Ven.