'Benfica maakt werk van Eredivisie-topscorer: onderhandelingen in volle gang

'Benfica maakt werk van Eredivisie-topscorer: onderhandelingen in volle gang"

1 juni om 10:41
Laatste update: 1 juni om 10:53

Volgens Griekse en Portugese media maakt Benfica serieus werk van Vangelis Pavlidis. De Portugezen zouden zelfs al volop met AZ in onderhandeling zijn over de Eredivisie-topscorer van afgelopen seizoen. 

Onder andere de Portugese tak van CNN en Record maken een bericht over de interesse van Benfica voor de Griekse spits. Pavlidis prijkt groot op de voorkant van de Portugese krant. Met een overname is volgens het medium een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid. De international van Griekenland ligt nog één seizoen vast bij AZ. Ook in Griekenland is Pavlidis groot in het nieuws. SDNA meldt dat de onderhandelingen tussen AZ en Benfica al in een vergevorderd stadium zitten. Niet alleen willen de Alkmaarders een transfersom, AZ wil ook een percentage bij een eventuele doorverkoop.

Bij Benfica moet Pavlidis de opvolger worden van Arthur Cabral en Casper Tengstedt. Beide aanvallers staan op de nominatie om te vertrekken bij Benfica. Het vertrek van beide spelers zou betekenen dat Pavlidis in Lissabon de concurrentiestrijd aan moet gaan met Marcos Leonardo. 

Pavlidis maakte dit seizoen indruk door met 29 doelpunten samen met Luuk de Jong topscorer van de Eredivisie te worden. De Griek speelt sinds de zomer van 2021 voor AZ, dat hem overnam van Willem II. Een jaar geleden werd de spits ook al in verband gebracht met een overgang naar Benfica, maar toen kwam het niet tot een transfer.