Deze spelers hebben het shirt van zowel Borussia Dortmund als Real Madrid gedragen

Deze spelers hebben zowel voor Real Madrid als Borussia Dortmund gespeeld
1 juni om 14:36
Laatste update: 1 juni om 14:22

Zaterdagavond staan Borussia Dortmund en Real Madrid tegenover elkaar op Wembley in de finale van de Champions League. Er zijn verschillende spelers die beide shirts hebben gedragen. VoetbalNieuws.nl zet voor je op een rij welke spelers zowel in het shirt van Dortmund als het shirt van Real hebben gespeeld.

Jude Bellingham

Bellingham is één van de populairste spelers in het Europese voetbal. De Engelsman werd onlangs uitgeroepen tot speler van het seizoen 2023/24 in LaLiga. Met Real Madrid won Bellingham dit seizoen de Spaanse competitie en de Super Cup. Zaterdag hoopt hij daar de Champions League aan toe te voegen. In het seizoen 2022/23 won Bellingham de titel speler van het seizoen in de Bundesliga. De afgelopen drie seizoenen was de 20-jarige speler namelijk actief bij Borussia Dortmund. Het zal voor hem dus een weerzien van oude bekenden zijn bij de Champions League-finale zaterdagavond.

Achraf Hakimi

De Marokkaanse international is geboren in Madrid, waar hij vanaf 2006 de jeugdopleiding van Real doorliep. In 2016 mocht Hakimi mee met de voorbereidingstournee van het eerste elftal in de Verenigde Staten, maar het daaropvolgende seizoen bleef hij spelen voor het tweede elftal van de Madrilenen. Op 18-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal. In dat seizoen bemachtigde Hakimi met Real Madrid direct de Spaanse Super Cup 2017, FIFA Club World Cup en de UEFA Champions League 2017/18. Vervolgens bracht Hakimi op huurbasis twee seizoenen door bij Borussia Dortmund, waar hij in 2019 een Duitse Supercup won en bekend werd bij het grote publiek. Op dit moment is de verdediger actief bij Paris Saint Germain, maar zijn zaakwaarnemer heeft afgelopen zomer laten doorschemeren dat Hakimi een comeback naar Real Madrid niet uitsluit.

Nuri Sahin

Sahin begon zijn professionele voetbalcarrière bij Borussia Dortmund. Op 6 augustus 2005 debuteerde hij op 16-jarige leeftijd als (destijds) jongste debutant ooit in de Bundesliga onder trainer Bert van Marwijk. De middenvelder stond van 2005 tot 2011 onder contract bij de Duitse club, maar werd in de tussentijd verschillende keren verhuurd. Zo speelde Sahin in het seizoen 2007/08 op huurbasis bij Feyenoord, waar zijn voormalige trainer Van Marwijk als trainer aan de slag was gegaan. De jonge speler groeide snel uit tot een belangrijke speler voor de Rotterdammers en won met Feyenoord dat seizoen de KNVB Beker. Toen Sahin in 2011 naar Real Madrid vertrok kon hij zijn vorm niet vasthouden. De speler kende veel blessureleed en geen succes bij Real Madrid. In het seizoen 2011/12 kwam de middenvelder slechts vier keer in actie voor de Madrilenen. Na een verhuurperiode aan Liverpool keerde Sahin daarom terug naar Dortmund in 2013.

Christoph Metzelder

De Duitse verdediger maakte furore in zijn zeven seizoenen bij Borussia Dortmund. In het seizoen 2001/02 had de verdediger een belangrijke rol in het winnen van de Bundesliga. In 2007 werd Metzelder verkocht aan Real Madrid, waar hij drie seizoenen gewerkt heeft. In die tijd wist hij een competitietitel en een Spaanse Supercup op zijn naam te schrijven.

Reinier Jesus

De 22-jarige Braziliaan staat sinds 2020 onder contract bij Real Madrid. In die periode is hij grotendeels verhuurd geweest aan meerdere clubs, waaronder Borussia Dortmund. Bij de Duitse club speelde de middenvelder van 2020 tot de zomer van 2022. In die twee seizoenen speelde hij 39 wedstrijden voor Dortmund, waarin hij slechts één doelpunt en één assist maakte.

Flavio Conceiçao

De Braziliaan speelde van 2000 tot 2004 voor Real Madrid. In 74 wedstrijden pakte hij meer gele kaarten dan dat hij doelpunten maakte, Conceiçao maakte namelijk twee doelpunten en twee assists en pakte zes gele kaarten in die periode. In zijn laatste seizoen onder contract bij Real werd de middenvelder verhuurd aan Borussia Dortmund. Voor die club speelde hij zestien wedstrijden, waarin hij één keer tot scoren kwam.