Hierom is de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann woedend om een enquête

Hierom is de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann woedend om een enquête

2 juni om 19:28

Voor het EK in eigen land is er onrust ontstaan rond het Duitse nationale team. Een enquête van publieke omroep ARD over de culturen binnen de selectie zorgde voor veel ophef. Bondscoach Julian Nagelsmann heeft er fel op gereageerd.

Enquête over Mannschaft zorgt voor ophef in Duitsland

In de enquête werden bijna 1.500 mensen ondervraagd. De resultaten waren schokkend: meer dan twintig procent van de respondenten vond dat er te weinig spelers met een witte huidskleur in het Duitse elftal zitten. Zeventien procent vond het ongepast dat Ilkay Gündogan, met Turkse roots, aanvoerder is.

Nagelsmann en Joshua Kimmich waren verontwaardigd over de vragenlijst. "Het is bespottelijk dat dit soort vragen gesteld worden. Ik was echt geschokt dat er ook mensen waren die antwoord gaven op dit soort vragen. Ik zie het net als Joshua, dit is absoluut racistisch. Een voetbalteam kan juist een voorbeeld zijn van hoe je mensen uit verschillende culturen bij elkaar kunt brengen", aldus Nagelsmann.

Hij benadrukte dat culturele verschillen geen rol spelen binnen zijn team. "Iedereen die topvoetbal kan spelen en alles wil geven voor zijn land, is kandidaat om international te worden. Ik hoop nooit meer dit soort waardeloze enquêtes te lezen", voegde de bondscoach toe.

Duitsland opent het EK op 14 juni tegen Schotland en speelt oefenwedstrijden tegen Oekraïne en Griekenland ter voorbereiding.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!