Memphis positief over EK-kansen Oranje: 'Denk dat we kunnen verrassen'

Memphis positief over EK-kansen Oranje: 'Denk dat we kunnen verrassen'

2 juni om 21:16

Memphis Depay gelooft dat Oranje een grote kans maakt op de Europese titel. Ondanks zijn blessureleed ziet hij mogelijkheden voor het team om te verrassen. Dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

Hoe fit is Memphis Depay?

Memphis heeft in het afgelopen seizoen opnieuw te maken gehad met blessures, maar is inmiddels weer fit en heeft de afgelopen weken driemaal ingevallen voor Atletico Madrid. Hij geeft toe dat de frequente blessures een mentale tol hebben geëist. "Het doet wel iets mentaal. Het is vervelend geweest voor mij, maar ook voor de club", aldus de negentigvoudig international, die aan zijn vierde toernooi gaat beginnen.

Memphis vertelt naar oorzaken te zoeken voor zijn aanhoudende blessureleed. "Je kijkt zelf in de spiegel en je kijkt ook naar hoe bijvoorbeeld een technische staf ermee om kan gaan. Dat is wel belangrijk, dat je het van beide kanten bekijkt.

De aanvaller voelt zich nu goed op de training en hoopt in de komende wedstrijden zijn ritme vast te houden. "Voor het WK had ik geen wedstrijden meer gespeeld en zat ik richting het toernooi nog in mijn revalidatie. Nu zat ik al in een ritme, raakte ik geblesseerd, maar ben ik door hard te revalideren weer fit geraakt en heb ik ook alweer wedstrijden met mijn club gespeeld. Dus dat is wel een verschil."

Depay positief over EK-kansen Oranje

Ondanks eerdere voorzichtige uitspraken van Virgil van Dijk en bondscoach Ronald Koeman over de kansen van Oranje, blijft Depay positief. Wanneer dat er niet is, kun je beter niet bij Oranje komen, zegt hij. "Voor nu is het vooral belangrijk dat we binnen de groep weten dat het goed zit, dat we elkaar vertrouwen in het veld. We kennen elkaar door en door en weten wat onze plussen en minnen zijn. We verwachten heel veel van elkaar. Ik denk dat we kunnen verrassen met dit team. We hebben kwaliteit. Dat hebben we laten zien. Als het op het WK het geluk een beetje aan onze zijde was geweest, dan waren we doorgegaan na penalty's en dan weet je niet hoe ver je komt. Het zit allemaal in kleine hoekjes."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!