Gernot Trauner mist twee trainingen bij Oostenrijk

Mogelijk drama Feyenoord-verdediger dreigt: 'Twee trainingen gemist'

3 juni om 10:20

Voor Gernot Trauner dreigt een mogelijk drama richting het EK. De Feyenoord-verdediger kampt met een blessure en moest al twee trainingen laten schieten. Zijn mogelijke EK-deelname staat daarmee op de tocht.

Volgens het Algemeen Dagblad moest de centrale verdediger van Oostenrijk voor de tweede dag op rij de training aan zich voorbij laten gaan. Trauner heeft last van een hamstringblessure, maar kende in zijn herstel een terugval. Ondanks zijn blessure nam Ralf Rangnick hem wel op in zijn voorselectie. Mits hij fit is, is de 32-jarige een vaste waarde in de basiself bij Oostenrijk.

Rangnick selecteerde 29 spelers en moet dus nog drie spelers teleurstellen. Met de aankomende deadline van 7 juni moet de bondscoach zijn keuzes gaan maken en de blessure zou slecht nieuws zijn voor Trauner. Mogelijk kan hij één van die afvallers worden.

Oostenrijk is ingedeeld in de poule van Nederland. Op 17 juni treffen de beide landen elkaar, maar voor het land onder leiding van Rangnick wordt het EK geopend tegen Frankrijk. Eerder zullen er nog oefenwedstrijden gespeeld worden tegen Servië en Zwitserland.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!