Dit is waarom Memphis Depay transfervrij lijkt te vertrekken ondanks zijn contract

Dit is waarom Memphis Depay transfervrij lijkt te vertrekken
3 juni om 15:24
Laatste update: 3 juni om 15:24

Memphis Depay tekende in januari van 2023 een contract van tweeënhalf jaar bij Atlético Madrid. De kans lijkt echter groot dat de spits deze zomer transfervrij vertrekt bij de club. VoetbalNieuws.nl legt uit hoe het contract van de aanvaller in elkaar zit en waarom er een transfervrij vertrek in de planning staat, ondanks het doorlopende contract. 

Dit is waarom Memphis transfervrij kan vertrekken bij Atlético

Het contract van Memphis zou aanvankelijk tot de zomer van 2025 doorlopen, maar volgens MARCA heeft dat alles te maken met een clausule in het contract van de Nederlander. Tijdens de onderhandelingen tussen Memphis en Atlético is destijds namelijk naar verluidt afgesproken dat het contract met één jaar zou worden verlengd wanneer Memphis de helft van alle beschikbare minuten speelt.

Memphis was dit seizoen vaak geblesseerd, maar de spits was evengoed 31 wedstrijden beschikbaar voor Atlético. Los Colchoneros stelden hem echter slechts elf keer langer dan 45 minuten op. Een van de clausules van Memphis zijn contract houdt in dat de helft van alle beschikbare wedstrijden een helft moest worden gespeeld. Nu dat niet is gebeurd, loopt het contract slechts tot deze zomer door.

Ondanks de geringe wedstrijden was Memphis in 1200 speelminuten goed voor negen doelpunten, waarvan sommige belangrijk waren. Memphis nam zelf al afscheid van de club en liet weten: 'Het had anders kunnen zijn'.