Officieel: Juventus bevestigt vertrek Allegri, weg vrij voor opvolger Motta

Officieel: Juventus bevestigt vertrek Allegri, weg vrij voor opvolger Motta
3 juni om 20:30

Juventus en Massimiliano Allegri hebben officieel bevestigd dat ze uit elkaar gaan. Het nieuws volgt na maanden van speculatie over zijn toekomst. De weg ligt nu open voor Thiago Motta om de nieuwe coach van De Oude Dame te worden.

Allegri, die sinds 2014 aan het roer stond bij Juventus, heeft de club naar vijf Serie A-titels, vier Coppa Italia's en twee Supercoppa Italiana's geleid. Ondanks de indrukwekkende resultaten hebben beide partijen besloten dat het tijd is voor verandering. Juventus bedankt Allegri voor zijn inzet en successen in de afgelopen jaren en wenst hem het beste voor de toekomst.

Afgelopen seizoen won Juventus de Italiaanse beker onder leiding van Allegri, maar de Italiaanse coach misdroeg zich daarna behoorlijk richting de arbitrage en aanwezige journalisten. Of dat heeft bijgedragen aan het besluit om niet met elkaar verder te gaan, is niet duidelijk.

Met het vertrek van Allegri ligt de weg nu open voor Motta. De voormalig middenvelder, die onlangs zijn afscheid bij Bologna aankondigde, staat op het punt om het stokje over te nemen bij Juventus. Zijn aanstelling zou een nieuwe fase inluiden voor de club.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!