In één van deze functies kan Phillip Cocu terugkeren bij PSV

In één van deze functies kan Phillip Cocu terugkeren bij PSV

3 juni om 21:36
Laatste update: 3 juni om 21:49

PSV lijkt bezig met een terugkeer van Phillip Cocu. De voormalig trainer en speler is laatst al op gesprek geweest bij de kampioen van de Eredivisie, zo meldt Voetbal International

Bij de Eindhovenaren komt Cocu waarschijnlijk voor twee functies in aanmerking. Mogelijk denkt PSV aan de oud-speler om Ernest Faber op te volgen als hoofd jeugdopleiding. Faber vertrekt na dit seizoen waarschijnlijk voor een avontuur in Australië, waar hij directeur voetbalzaken kan worden bij Adelaide United.

Ook de functie van transitiecoach behoort tot de mogelijkheden voor Cocu. In die hoedanigheid zou Cocu talenten begeleiden bij de stap vanaf de jeugd naar het eerste elftal van PSV. Het is dus nog niet duidelijk welke functie PSV op het oog heeft voor Cocu, maar de eerste gesprekken zouden al plaatsgevonden hebben. 

Met een nieuwe functie komt Cocu weer terug in Eindhoven, waar hij een rijke historie heeft. Als middenvelder speelde Cocu twee periodes voor de Eindhovenaren. Later werd Cocu drie jaar lang hoofdtrainer van de club uit Eindhoven. Na een succesvolle periode als trainer bij PSV lukte het Cocu niet om het succes een vervolg te geven. Na teleurstellende periodes bij Fenerbahçe en Derby County kwam hij vorig seizoen bij Vitesse terecht. Ook hier werd het geen succes, in november verliet Cocu de Arnhemse club.