Dit zegt Simons over zijn vertrek bij PSV en toekomst bij RB Leipzig

Dit zegt Simons over zijn vertrek bij PSV en toekomst bij RB Leipzig

4 juni om 07:44

Xavi Simons verruilde afgelopen seizoen PSV voor RB Leipzig. De aanvaller staat deze zomer wellicht weer voor een transfer en VoetbalNieuws vertelt je hoe de creatieveling zelf kijkt naar zijn toekomst en zijn stap naar de Bundesliga.

Simons speelde bij PSV een zeer sterk seizoen. De jongeling werd topscorer van de Eredivisie en verruilde in de zomer Eindhoven voor Leipzig. In de Bundesliga komt men ook superlatieven tekort en over een stap naar de absolute top wordt al gespeculeerd. Zelf blijft Simons er nog rustig onder.

Wat zegt Simons over zijn stap naar de Bundesliga en zijn toekomst?

Dat Simons PSV verruilde voor Leipzig is volgens hem een zeer goede beslissing geweest. "Dat is de beste beslissing die ik heb kunnen nemen en ik ben blij dat ik het durfde", stelt Simons tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was voor mij persoonlijk een heel mooi seizoen met een prijs, de Duitse Supercup, al hadden we hoger kunnen eindigen. Ook PSV was voor mij al een topkeuze en ik ben blij dat ik de club heb kunnen helpen om de weg naar de Champions League weer in te slaan."

Of Simons ook komend jaar bij Leipzig speelt, is nog maar de vraag. "Ik beslis pas na het EK en heb ook nog eerst vakantie. Eerst wil ik me volledig op het toernooi concentreren. Het is geweldig dat ik me dit seizoen in Leipzig al met de beste spelers ter wereld heb mogen meten. De hogere intensiteit in de Duitse competitie en de manier waarop we druk hebben gezet, hebben ervoor gezorgd dat ik een nieuwe stap in mijn ontwikkeling heb kunnen maken."