Dit Feyenoord-talent kan ondanks degradatie in de Eredivisie actief blijven

Feyenoord-talent kan ondanks degradatie in de Eredivisie actief blijven
4 juni om 21:41
Laatste update: 4 juni om 21:46

Heracles Almelo heeft interesse in Mimeirhel Benita, de rechtsback van Feyenoord die vorig seizoen werd verhuurd aan Excelsior, zo meldt 1908.nl. Benita moet de defensie van de club uit Almelo komend seizoen versterken.

Benita heeft nog een contract bij Feyenoord tot medio 2025. In zijn tijd bij Excelsior speelde hij 27 wedstrijden en gaf hij drie assists. Ondanks een moeizaam begin van het seizoen, wist Benita uiteindelijk een basisplaats te veroveren. Helaas kon hij niet voorkomen dat Excelsior degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie na verlies in de nacompetitie.

Bij Feyenoord heeft de twintigjarige Benita stevige concurrentie van Lutsharel Geertruida, Marcus Pedersen en Bart Nieuwkoop. Geertruida's contract loopt nog één jaar, wat een mogelijk vertrek suggereert. Pedersen werd verhuurd aan Sassuolo, dat door de degradatie geen gebruik maakt van de koopoptie.

Heracles Almelo zou de eerste club zijn die concreet wordt voor Benita. Of het om een huurperiode of een definitieve transfer gaat, is nog onduidelijk. Aangezien Benita nog maar een contract voor één seizoen heeft bij Feyenoord, lijkt een permanente transfer waarschijnlijker. Benita sloot in 2016 aan bij de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte op 26 augustus 2021 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Elfsborg in de voorrondes van de Conference League. Tot dusver speelde hij zes wedstrijden voor het eerste elftal van Feyenoord en gaf één assist.